Ik wil niet weten wat ik later word, ik wil weten wie ik nù ben.

 

Het begon bij mij als een klein zaadje van onvrede. Ik merkte dat ik steeds meer begon te mopperen over mijn werk. Waar ik altijd met veel plezier naar mijn werk ging, voelde ik steeds meer tegenzin. Ik fantaseerde wel eens over een andere baan maar echte stappen ondernemen deed ik niet. Verandering is nou eenmaal niet de favoriete hobby van de mens.

Herkenbaar?

Je leest dit nu en misschien herken je dit wel. Je hebt een vaste baan maar het geeft je geen energie meer. Het idee dat je dit nog jaren moet blijven doen, geeft je een onrustig gevoel. Misschien krijg je wel steeds meer het idee dat je veel meer in je mars hebt! -Way to go girl!-
Het leven is veel te kort om met tegenzin naar je werk te gaan. Hartstikke zonde.

Twijfel, twijfel, twijfel.

Ons brein houdt van veiligheid. Daarom is het maken van een drastische carrière switch zo ontzettend moeilijk. Ik hoor regelmatig mensen zeggen dat ze blij zijn dat ze een inkomen hebben of dat overal wel ‘wat is’. Alsof je maar akkoord moet gaan dat dit je lot is. 
Dat. Is. Niet. Zo. Lieve. Mensen. 
Sta eens stil bij de volgende vraag:

 Als je alles mocht doen, wat zou je dan het liefst doen?

Je dromen zeggen je heel veel. Durf het eens te doen, dromen. Je ogen sluiten en visualiseren wat jou nou echt leuk lijkt. Kinderen kunnen het zo makkelijk, gaandeweg slijt het fantaseren weg en geloven we steeds sterker in dat belemmerende stemmetje in je hoofd. ‘Ik kan dat helemaal niet’ ‘ik ben daar te dom voor’ ‘dat leven is niet voor mij weggelegd’ en zo kan ik nog wel even door gaan.

 

Een loopbaancoach op je werk?

Het werken in een (groot) team kan een uitdaging zijn. Zoveel karakters, zoveel meningen, zoveel ambities. Duizelingwekkend soms. Toch is een gemotiveerd team super belangrijk voor een gezond bedrijf.
Krijgt iedereen kans om te groeien in zijn functie?
Zijn er terugkerende conflicten?

Teamcoaching kan helpen. Met de juiste tools kan ik snel de vinger op de zere plek leggen en oplossingsgericht te werk gaan. 

Een goede communicatie tussen medewerkers is belangrijk. Het is alleen niet altijd makkelijk om eerlijk verwachtingen uit te spreken naar elkaar. Door persoonlijke filters van mensen kunnen boodschappen compleet anders geïnterpreteerd worden. Roddelen, irritaties, weinig motivatie, een hoge werkdruk doen de sfeer in een team geen goed. 

 

 

Ik ben blij dat ik bij Krista ben terecht gekomen. Ik had een nare tijd en ik zag steeds de blogs van Krista voorbij komen. Ik zat er even helemaal doorheen en voelde mij vaak niet begrepen. Heb de stoute schoenen aangedaan en heb haar een bericht gedaan via Facebook. Eerst een intake gesprek. Ik wist niet wat ik mij erbij moest voorstellen. Ze gaf aan, mocht het intake niet bevallen, ik altijd kon zeggen dat ik het niet wilde. Maar het eerste gesprek was fijn. Zelfs toen zat ik al in tranen. Maar voelde ook dat ik begrepen werd.

Ik ben een paar keer geweest. Het voelde goed en vertrouwd ! Krista bedankt voor je tips en je handvaten. Ik ben gegroeid de afgelopen weken, mede dankzij jou. Kan een ieder zeggen, ga gewoon ga het gesprek aan! Ik heb er veel aan gehad. En nog steeds.

Evelien van Zuuk